Vertellen kan iedereen! Daar ben ik van overtuigd. Maar heel veel mensen weten niet hoe het aan te pakken. ‘Kan ik het wel onthouden?’; ‘Wat als ik mijn tekst kwijt ben?’; ‘Hoe moet ik een verhaal nou eigenlijk opbouwen?’ – dat zijn vragen die ik regelmatig hoor.

Ik geloof dat je een verhaal, na een eenvoudige voorbereiding van zo’n half uur, prima kunt vertellen. Kinderen vinden een verhaal veel leuker als je het vertelt, in plaats van voorleest.
Je kunt ze dan aankijken en meenemen door je mimiek. Je interactie met kinderen wordt veel sterker. Met volwassenen is het niet anders. Je neemt ze mee naar een andere wereld, door te verbeelden wat je vertelt. Een wereld van fantasie, of de wereld van iemand anders, waar jij je publiek een inkijkje in geeft.

In mijn workshop neem ik je in 5 stappen mee om je een goed verhaal te leren vertellen.

  • In een eendaagse workshop neem ik je aan de hand van een verhaal mee door de 5 stappen, om je het verhaal eigen te maken. Aan het eind van de dag vertel je het verhaal samen met de andere cursisten.
  • In een tweedaagse workshop is de eerste dag gelijk aan de eendaagse workshop. Voor de tweede dag krijg je vooraf een opdracht. Aan de hand van een eigen verhaal pas je de technieken toe. Ik help je op weg om het verhaal op een verrassende manier te vertellen. Aan het eind van de tweede dag krijg je daarvoor de gelegenheid..

Een workshop Vertellen kun je boeken als groep, vanaf 5 personen. Wil jij in je klas een goed verhaal kunnen vertellen? Vertel jij Bijbelverhalen op de zondagsschool, in de kring of tijdens een Vakantiebijbelweek?

Neem dan contact op voor de mogelijkheden!