Ik ben een enthousiaste verteller met een expressieve vertelstijl. Of ik nu vertel óver de hoofdpersoon, of in zijn of haar huid kruip: het verhaal begint voor je ogen te leven en je waant je even in een andere wereld. Ik neem je vanaf de eerste ontmoeting met de personages mee in het verhaal. Ik neem je mee op een reis die je, samen met anderen, door het verhaal maakt. Aan het eind van het verhaal slaak je een zucht; je hebt iets nieuws ontdekt; je bent verrast; je bent opgelucht of je gaat met een glimlach terug naar huis.

Hoe is dat allemaal gekomen? Het begon jaren geleden, toen ik luisterde naar een heel simpel verhaal over een zwerver en een vogeltje. Ik werd meegezogen in een liefde tussen twee personages, die zonder elkaar niets meer hadden om nog voor te leven. Ik zat op het puntje van mijn stoel, vertederd, ontroerd, verdrietig, opgelucht en aan het eind van het verhaal was ik stil. Door het verhaal heen had ik een diepe waarheid ontdekt. Die nam ik mee naar huis, ik dacht er over na, het verhaal had me veranderd.

Zo ontdekte ik de kracht van een verhaal en raakte ik ervan overtuigd dat dit is wat ik wil. Verhalen vertellen die er toe doen, die verschil maken, het waard zijn om naar te luisteren. Verhalen die je meer geven dan alleen maar een avondje gezelligheid.

Zo begon ik op de Vertelacademie in Utrecht aan een driejarige opleiding. In het vierde jaar werkte ik onder leiding van meesterverteller Marco Holmer aan mijn eindopdracht. Ik studeerde in 2017 af in het Zaantheater in Zaandam, met een eigen voorstelling: ‘Koningskind’. Een verhaal over een vrouw in een vluchtelingenkamp, die zich geen raad weet met haar verdrietige zoon. Totdat ze hem een verhaal vertelt. Een verhaal over liefde, als er haat is; over moed, als je het niet meer ziet zitten; over een nieuw begin, als het leven stuk is.

Een jaar nadat ik aan de Vertelacademie geslaagd was, begon ik met een driejarige vervolgopleiding aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier (België).  De lessen van Veva Gerard en het optrekken met andere professionals hebben de puntjes op de ‘i’ gezet. In 2021 studeerde ik af met ‘de Geheime Tuin’, een verhaal dat parallellen vertoont met de Coronatijd. Het gaat over een meisje dat in een bedreigende, beperkende situatie belandt, maar gered wordt door de ontdekking van een wonderlijke tuin, die dood lijkt, maar slaapt….

Ik kijk uit naar een ontmoeting met jou, op jouw school, in jouw klas; op jouw podium of in jouw kerk, huiskamer of tuin!

 

Meer informatie? Vul het formulier in!