Petrus, De Barmhartige Samaritaan, de Samaritaanse vrouw bij de put, Jona, elk personage uit de Bijbel heeft een interessant verhaal.

Ik kruip in hun huid en we ontdekken samen wat dit verhaal voor ons leven van nu betekent. Hieronder een impressie van drie van mijn verhalen. Van alle verhalen zijn twee versies: voor volwassenen (12+) én voor kinderen (5-9 jaar).

Ester
Als de mooiste meisjes van het land in de harem van koning Ahasveros moeten worden opgenomen, komt de joodse Ester er niet onderuit. Ze blijkt de mooiste en wordt koningin. Maar wanneer wordt aangekondigd dat haar hele volk zal worden uitgemoord komt ze, met gevaar voor eigen leven, in actie.

 

Duur: ± 30 minuten
Leeftijd 12+

Ester
ruth

Ruth
Wanneer Naomi na het overlijden van haar man en zonen terug wil keren naar haar land Israël, besluit haar schoondochter Ruth mee te reizen naar dat land met z’n bizarre gewoonten. Alleen door onbaatzuchtige liefde, gehoorzaamheid en onbegrensde loyaliteit komt er een keer in het leven van deze vreemdeling. 

 

Duur: ± 30 minuten

Leeftijd: 12+

Simon de Melaatse

Simon is ten dode opgeschreven als hij witte vlekken over zijn lichaam ontdekt. Melaats! Wanneer hij van Jezus hoort, zet hij alles op alles om hem te ontmoeten.

 

Duur: ± 30 minuten

Leeftijd: 12+

simon